Tillat oss å utdanne deg på den kompliserte og ofte misvisende verden av tannbleking.

1. Tennene dine er som sopp

Tennene dine har porer som huden din eller en sopp. Alt du legger i munnen som har farge, vil absorbere inn i de porene. Vin, kaffe, mørke bær og røyking er ekstremt aktive i farging av tenner. Over tid blir den naturlige fargen på tennene mørkere på grunn av disse flekkene. Disse flekkene vil aldri gå bort med mindre du aktivt fjerner dem. Tennbleking med korrekt formular gel virker ved å absorbere i tennene dine og forsiktig skyver flekker ut gjennom porene.

2. Tannbleking skader ikke tennene dine

På samme måte som aggressiv børsting av tennene, kan misbruk av noe slag være skadelig. Men hvis det brukes som beskrevet, er profesjonell tannbleking utrolig trygt. Hviteprosessen bruker aktive ingredienser til midlertidig å åpne porer i tennene og løfte flekker. Etter hver bleking øker tennene dine naturlig og rehydrerer.

3. Nøkkelen til tannbleking er tannskinner

De fleste tannblekingprodukter på markedet bruker lignende aktive ingredienser til å bleke. Forskjellen er den enheten som brukes til å holde blekemiddelet på tannen, en tannskinner. En virkelig tilpasset bleking brett sikrer at hver vinkel på hver tann (uansett om tennene er rette eller ikke) får jevn og konsekvent dekning. I motsetning til koke- og bitskuffer, blekningsstrimler og UV-lys eliminerer monterte tannskinner muligheten for uoverensstemmelser og lar deg opprettholde ditt vakre smil.

4. Følsomhet etter tannbleking er normalt

Mer enn 40% har naturlig følsomme tenner. Dette er vanligvis forårsaket av genetikk, tynn emalje, sprakk tann. Under blekingsprosessen er det helt normalt at det oppstår følsomhet. Tänderna blir midlertidig dehydrert, noe som reduserer deres evne til å isolere nerver fra endringer i temperatur. Følsomhet vil forsvinne 12-36 timer etter bleking. Tannleger og hygienister anbefaler en etterbleking fluorbehandling for å nære tennene og fremme rehydrering.

5. Laser eller UV-ljus akselerer bleking

Ultrafiolett (UV) lys er en lysfrekvens som virker ved å akselerere blekegelen for å handle raskere. Det gjør hviten veldig raskt, men det er ikke et alternativ for personer med følsomme tenner. Videre er resultaterne midlertidige og skal stadig opprettholdes. Prosessen er dyr og tidkrevende.

Blå LED-lys solgt av «over natten tannbleking» selskaper gjør ingenting. Lyset er bare en blå farge, men skaper ikke ultrafiolett (UV) lysfrekvens. Gel virker ikke raskere med et blått LED-lys enn det selv gjør.

6. Flekker på tennene kan ikke fjernes over natten

Intet produkt på markedet kan hvite om noen minutter eller en dag. Kjemisk er det umulig for ethvert blekemiddel å trygt trenge dypt nok inn i tennene ved den hastigheten. Hvis dette var mulig, ville tannleger ikke bli betalt godt for å lage skreddersydde tannskinner. Sannheten er at blekingsprosessen kan ta så lite som 4 dager og opptil flere måneder. Kunder med alvorlige flekker må være tålmodige med prosessen og vet at hver blekingsøkt fjerner år med flekker. Når disse flekkene er borte, er det utrolig enkelt å vedlikeholde.

7. Tannkrone og skallfasetter kan ikke bli bleket

Når kunstige tannkrone og skallfasetter er installert, er de laget for å matche fargen på dine omkringliggende tenner. Materialet er opprettet en mørkere (eller lettere) farge og kan aldri endres. Tannkrone og skallfasetter vil ikke hvite eller flekker. Tannbleking vil ikke skade dental arbeid.

8. Den beste tiden til å tette tennene er like før sengetid

Umiddelbart etter bleking (uansett hvilket produkt du bruker), er tennene mer utsatt for nye flekker. Porene i tennene dine er litt mer åpne og lettere å tillate flekker. Tannleger anbefaler bleking før sengetøy, da det reduserer muligheten for flekker og gir tennene kvelden for å begynne å rehydrere og remineralisere. For å øke hastigheten på remineraliseringsprosessen, anbefaler vi fluorfibrert desensibiliserende gel for næring og etterfylling.

10. Alle kan ikke få helt hvite tenner

Uavhengig av dine flekker, er den naturlige farge (og genetisk sminke) av en persons tenner satt ved fødselen. Det eneste som et blekeprodukt kan gjøre, er å fjerne alle flekkene som har akkumulert over tid. Beklager, de fleste tannleger vil ikke fortelle deg dette, og de vil heller ikke gi deg noen form for refusjon hvis det ikke virker. Du vet aldri hvor hvit tennene dine kan være før du prøver.

Ønsker du å snakke med oss om tannbleking? Kontakt Rommen Tannlegesenter, og vi vil hjelpe deg med å ta det neste trinnet.