BIOPSI

Biopsi ved forandringer i munnhule og slimhinner

Vi tar vevsprøver ved mistanke om sykdom. Vi kan også ta en vevsprøve for sikkerhets skyld, når det er relevant for å utelukke alvorlig sykdom. Ofte er det forandringer i munnhule og slimhinner som gjør biopsi aktuelt. Slimhinnen i munnen kan varsle om sykdom. En rekke sykdommer kan gi symptomer i munnen, som f.eks. anemi (jernmangel), infeksjoner og tuberkulose. Ved anemi er slimhinnene svært bleke. Infeksjoner kan medføre blemmer eller belegg i munnen. Ulike former for allergi kan også gi forandringer i slimhinnen, det samme gjelder hudsykdommer og immunologiske sykdommer.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Biopsi (vevsprøve) i munnhulen ved mistanke om sykdom

  Hva er biopsi?

  Ordet biopsi betyr vevsprøve og besluttes utført av en av våre tannlegespesialister på bakgrunn av diagnostikk.

  Har du sår i munnen som ikke vil gro? Da anbefaler vi at du kommer for å bli undersøkt. Ring 22 21 02 96 for å få time eller bestill online.

  Biopsi gjør ikke vondt

  En enkel biopsi i munnhulen vil være helt smertefri, fort unnagjort, og det er ingenting å grue seg til. Vi gir bedøvelse ved behov og garanterer smertefrihet under hele inngrepet.

  Biopsi som følge av tannlegesjekk

  Tannlegen kan oppdage endringer/tilstander i munnen ved en ordinær tannlegesjekk. Imidlertid er det ingen grunn til å bli alarmert om tannlegen skulle ønske å ta en biopsi. Svært ofte vil vevsprøven utelukke alvorlig sykdom.

  Slik utføres biopsi i munnhulen

  Dette er som regel en meget enkel prosedyre:

  • Vi bruker en liten nål (nålebiopsi) eller kniv (snittbiopsi) til å ta ut en vevsprøve
  • Vevsbiten snittes i tynne skiver og legges på en glassplate
  • Vi gransker vevet gjennom mikroskop
  • Svaret er vanligvis klart i løpet av 2 uker

  Om nålebiopsi, snittbiopsi og eksisjonsbiopsi

  Nålebiopsi utføres med en tynn, hul nål som tar ut en liten bit av vevet for undersøkelse. Nålebiopsi brukes for å undersøke svulst i munnen, påvist på bilder.

  Snittbiopsi brukes når vi ønsker en litt større vevsprøve, eller dersom det er nødvendig med et noe større inngrep for å få tak i en relevant vevsprøve. Som regel er lokalbedøvelse tilstrekkelig.

  Eksisjonsbiopsi vil si at en svulst fjernes helt, sammen med noe av det omkringliggende vevet. Dette utføres vanligvis ikke av tannlege, men av kirurg. Eksisjonsbiopsi vil både kunne gi diagnose og være tilstrekkelig behandling.

  Skal du gjennomgå biopsi hos oss?

  Er du bekymret for prosedyre eller resultat? Ring 22 21 02 96 hvis du har spørsmål eller er urolig for inngrepet. Vi svarer gjerne!

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.