30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter  

15% studentrabatt på all behandling

Har du tannlegeskrekk? Gratis konsultasjon

Tannimplantat? Gratis konsultasjon

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Hva er en tannbro?

En tannbro er en permanent erstatning for én eller flere tapte tenner. Tannbroen kan lages i ulike materialer, og den festes til friske tenner på begge sider. Resultatet blir vanligvis veldig fint og naturlig.

Tannbroen lages av en tanntekniker. Dersom fortenner er skadet, kan det være en stor fordel å møte tannteknikeren før tilvirkingen starter. Tannteknikeren er trenet i å velge riktig farge og form på nye tenner.

Hva koster en tannbro?

Prisen kommer an på hvilket materiale som velges og også hvor mange tenner som skal erstattes. Du kan få en pekepinn ved å gå til vår pris-liste. Hos oss vil du alltid få et skriftlig pris-tilbud før arbeidet starter.

Vi bruker ulike materialer ved produksjon av tannbroer, f.eks. gull med porselen, metall med porselen eller kun porselen.

Alle våre pasienter som er aktuelle for bro vil få solid veiledning, også med  hensyn til valg av materiale.

Refusjon fra Helfo ved innsetting av tannbro

Helfo (tidligere NAV) gir refusjon for utgifter ved en rekke tannbehandlinger. Tannlegens medisinske vurdering danner grunnlaget for å søke om refusjon. Vi hjelper deg å søke. Refusjon går direkte mellom oss og Helfo.

Her kan du lese om tilstander/tannbehandlinger som kan gi rett til refusjon fra Helfo.

Tannbro eller implantat?

Tannbro forutsetter at du har friske tenner som broen kan festes til. Implantat er et alternativ til bro, dette må du diskutere med tannlegen din. Et annet alternativ er  tannprotese, den sitter imidlertid ikke fast på samme måte som bro og implantat.

Ved innsetting av tannbro er det nødvendig å slipe ned støttetennene som broen skal festes til. Dette er mest aktuelt dersom disse tennene allerede er behandlet. Dersom de aktuelle støttetennene er friske og fine, vil vi normalt anbefale tannimplantat.

Slik utføres vår tannbro-behandling

  1. Undersøkelse av tenner og tannkjøtt, vi vurderer om tannbro er løsningen
  2. Forberedelse av de tennene som broen skal festes til (lokalbedøvelse)
  3. Avtrykk av det aktuelle området i munnen
  4. Fargevalg, i samarbeid med tanntekniker for et helt naturlig resultat
  5. Midlertidig bro settes inn mens tanntekniker lager den permanente broen
  6. Innsetting av permanent tannbro

Tannprotese velges sjelden

Tannprotese har gått fra å være vanlig ”allemannseie” til å være en sjeldenhet. Tannprotese er en løs erstatning, og i dag kan de aller fleste velge fastmonterte, permanente løsninger.

Tannbro og renhold

Ofte vil en interdentalbørste være et godt egnet supplement til tannkosten for å holde tannbroen ren. Vær oppmerksom på at interdentalbørster kommer i mange ulike materialer og størrelser. Spør tannlegen eller tannpleieren om råd.

Tannbroen holder ofte i mer enn 10 år. God munnhygiene er en forutsetning.

Midlertidig tannbro

Det tar tid å få på plass nye, permanente tenner. Tannlegen skal ta avtrykk av det aktuelle området i munnen, munnen skal forberedes og tannteknikeren skal gjøre en god jobb med utforming av de nye tennene. I mellomtiden kan du få en midlertidig tannbro, laget ut fra det samme avtrykket av munnen.

Problemer med tannbro

En tannbro settes inn som en permanent løsning, og som regel blir det ingen problemer i etterkant. Men i noen tilfeller kan broen løsne. Oppsøk tannlegen din umiddelbart hvis broen kjennes løs.

Vi anbefaler kontroll hos tannlegen to ganger i året hvis du har tannbro.

Ring 22 21 02 96 dersom du ønsker å bli vurdert for tannbro, tannimplantat eller tannprotese.