DÅRLIG ANDE

Har du dårlig ånde? Vi hjelper deg

Dårlig ånde kan ha mange årsaker, men skyldes nesten bestandig bakterier i munnen. Det er årsaken til bakteriene i munnen som varierer. Det er svært vanlig å plages av dårlig ånde. Som regel kan årsaken enkelt fjernes, slik at du igjen kan glede deg selv og andre med frisk pust.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Dårlig ånde på grunn av tannstein

  dårlig_ånde

  Tannstein er den aller vanligste årsaken til dårlig ånde. Tannstein er forkalket plakk som bakterier lett fester seg til. Når bakteriene har fått feste, vil de produsere sulfat og svovelgasser. Dette vil gi svært dårlig smak i munnen. Heldigvis er fjerning av tannstein en enkel sak – vi fjerner tannstein rutinemessig i løpet av en ordinær tannlegetime.

  Regelmessig fjerning av tannstein er en god forsikring mot dårlig ånde som følge av bakteriebelegg i munnen.

  Akutt tannkjøttbetennelse gir dårlig ånde

  Hvis du har pådratt deg en tannkjøttbetennelse, har du ganske sikkert dårlig ånde. Akutte tannkjøttbetennelser bør behandles umiddelbart. Se informasjon om vår tannlegevakt. Det er svært smertefullt å gå med betennelse i munnen, og sannsynligheten er stor for forverring om du venter.

  Kronisk tannkjøttbetennelse (periodontitt) kan gi dårlig ånde

  Hvis du har kronisk tannkjøttsykdom kan det tenkes at du har dårlig ånde. Regelmessig og utvidet, profesjonell rengjøring av tenner og tannkjøtt vil ofte være helt nødvendig. Her kan du lese vår informasjon om periodontitt – kronisk tannkjøttbetennelse. Vi anbefaler daglig, grundig tannpuss og også daglig bruk av tanntråd – i tillegg til regelmessig fjerning av tannstein hos tannlegen. Bruk av antiseptisk munnskyllevann og antibiotika kan være aktuell tilleggsbehandling.

  Tanntråd er ett av flere tips som forebygger dårlig ånde

  En ren munn er alfa og omega for en frisk pust. Vi har satt opp noen punkter som vi håper kan være til hjelp for deg:

  • Puss tennene godt, minst to ganger daglig
  • Puss tungen også
  • Bruk tanntråd daglig
  • Gå til regelmessig kontroll hos tannlegen
  • Ikke røyk, spør oss gjerne om råd for røykeslutt
  • Drikk mye vann, det er godt for munnen å være fuktig
  • Tyggegummi (sukkerfri) stimulerer spyttproduksjon og bidrar til en ren munn

  Proteser må tas ut og rengjøres daglig.

  Tror du at maten du spiser kan være årsaken til at du har dårlig ånde?

  Hvorfor ikke lage en liste/ føre en logg over maten du spiser? Vi kan hjelpe deg med å analysere matinntaket ditt med tanke på å finne årsaken. Enkelte legemedisiner kan gi dårlig ånde. Fortell oss hvilke medisiner du bruker fast.

  Halitofobi er sykelig redsel for å ha dårlig ånde

  Noen mennesker føler seg helt sikre på at de har dårlig ånde – til tross for at omverden forsikrer dem om det motsatte. Lav selvfølelse kan utvikle seg til halitofobi – en sykelig redsel for å ha dårlig ånde. Tenåringer kan innbille seg at de har dårlig ånde, uten at det er snakk om sykdom, og de aller fleste vil vokse det av seg.

  Har du dårlig ånde – eller mistenker du at du har det? Kontakt oss, så hjelper vi deg. Ring oss på 22 21 02 96 eller bestill time online.

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.