30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter  

15% studentrabatt på all behandling

Har du tannlegeskrekk? Gratis konsultasjon

Tannimplantat? Gratis konsultasjon

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Fluorskyll er det eneste munnskyllevannet anbefalt for daglig bruk

Vi anbefaler helt generelt ikke bruk av antiseptisk munnskyllevann over tid. Unntaket er når det foreligger en diagnose som medfører anbefaling om bruk av antiseptisk munnskyllevann. Antiseptisk munnskyllevann bør bare brukes på daglig basis dersom dette er forordnet av tannlege.

Spør oss om munnskyllevann – vi har helt klare oppfatninger om hva du bør og ikke bør bruke.

Fluorid og fluor er ikke det samme – tannkrem og munnskyllevann inneholder faktisk fluorid

Det hersker en viss begrepsforvirring blant folk flest, og det er ikke så rart. Dette stoffet, som er et høyst anbefalt innhold i tannkrem og munnskyllevann, kalles jo for fluor på folkemunne, mens det i virkeligheten heter fluorid. Dette blir først et problem når man nå hører om fluor som kan være kreftfremkallende, for eksempel i forskjellige typer emballasje. Dette er ikke det samme stoffet.

Tannkremens fluorid (populært kalt fluor) er et helt annet stoff enn potensielt hormonforstyrrende fluorstoffer eller den farlige gassen fluor.

Munnskyllevann mot dårlig ånde

Bruk av munnskyllevann for frisk pust anbefales ikke. Vi vil at du i stedet skal bruke sukkerfrie pastiller eller sukkerfri tyggegummi. Alvorlige tilfeller av dårlig ånde bør behandles av tannlege. Hvis du er i tvil bør du konsultere oss.

Her kan du lese om mulige årsaker til – og vår behandling av – dårlig ånde.

Forskning viser at fluorskyll kan gi bedre tannhelse

Nyere forskning viser at munnen faktisk kan ta skade av antiseptisk munnskyllevann, og at dette munnskyllevannet heller ikke har noen målbar, positiv effekt. Munnskyllevann som inneholder fluorid kan derimot gi tannhelsegevinst. Men vær oppmerksom på mulige bivirkninger av antiseptiske stoffer som kan finnes i munnskyllevannet sammen med fluorid.

Daglig skylling med munnskyllevann, som inneholder antiseptiske stoffer, kan ha negative (og til og med alvorlige) konsekvenser. Munnen har en naturlig bakterieflora som ikke bør forstyrres i tide og utide.

Fluorskyll kan forebygge hull i tennene (karies)

Munnskyllevann uten antiseptiske stoffer og med fluorid kan brukes daglig. Forskning viser at munnskyllevann med fluorid kan ha svært positiv effekt på tannhelsen. Spør tannlegen om du bør skylle daglig med fluorskyll.

Fluorskyll for barn

Barn trenger ikke fluorskyll, de aller fleste barn får en tilstrekkelig mengde fluorid gjennom tannkrem som inneholder fluorid. Regelen som gjelder er at små barn skal ha små mengder fluorid, tex Flux Junior.

Her finner du mer informasjon om tenner hos barn.

Har du spørsmål om fluorskyll? Bruk den årlige tannkontrollen til å få våre anbefalinger. Ring 22 21 02 96 eller bestill time online.