INTERDENTALBØRSTE

Interdentalbørste – et smart verktøy

En interdentalbørste kan beskrives som en tannstikke med en liten kost på. Den kan være et effektivt redskap for fjerning av matrester mellom tennene, men skal brukes med forsiktighet. Interdentalbørster kalles også mellomrombørster. Spør tannlegen om råd – det er viktig at interdentalbørster gjør jobben uten å gjøre skade på tannkjøtt og emalje.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Hvem bør bruke interdentalbørster?

  Alle kan i utgangspunktet bruke interdentalbørster, men det betyr ikke at alle bør bruke det. Ofte kan alternativene være gode, eller til og med bedre. Ofte kan både tanntråd og vanlige tannstikker brukes med fordel i stedet for interdentalbørster. Årsaken til at vi ikke anbefaler interdentalbørster uten videre, er at den lett taggete kosten lett kan gjøre skade på tannkjøttet.

  Følg tannlegens råd. Vi pleier å si at du skal bruke interdentalbørste dersom du trenger å bruke interdentalbørste. Trenger du det ikke, bruker du tannstikke eller tanntråd i stedet.

  Kan jeg bruke interdentalbørster hvis jeg har tannregulering eller tannimplantat?

  Ja, det kan du. Men spør tannlegen først. Noen ganger kan en slik børste være et for kraftig redskap, og tannlegen vil kanskje anbefale bruk av tanntråd i stedet. Ved tannimplantater kan det være viktig å ikke stikke for dypt opp mot tannens feste, for på den måten å ødelegge implantatet. Ofte vil tanntråd gjøre en god nok jobb med å holde det fritt for matrester mellom tennene.

  Hva er riktig teknikk ved bruk av interdentalbørster?

  Bruk interdentalbørster slik tannlegen har foreskrevet. Det er viktig å ikke overdrive, men derimot bruke langsomme bevegelser. Børsten kan også roteres. Interdentalbørster kan til en viss grad fjerne plakk, men hvis du tar for hardt i risikerer du at tannkjøttet blir ømt og blødende.

  Det er særlig de første gangene at tannkjøttet kan blø noe og kjennes ømt ut. Har du fått beskjed om å bruke interdentalbørster av tannlegen? Gi det litt tid, det blir antagelig bedre.

  Finnes det flere typer interdentalbørster?

  Ja, det finnes mange ulike typer, og de kommer i flere forskjellige størrelser. Både tannlege og tannpleier kan gi råd, både med hensyn til valg av materiale og diameter.

  Spør oss om hvilke børster som er best for deg – vi kan gi gode råd.

  Hvilke alternativer finnes til interdentalbørster

  Både tanntråd og tannstikker er gode alternativer. Rutinemessig anbefaler vi bruk av tanntråd for ordinær rengjøring mellom tennene. Både tanntråd, tannstikker og interdentalbørster er supplement til vanlig tannpuss.

  Spør oss om råd – både tannleger og tannpleiere hos oss har stor kunnskap om rengjøring av tenner. Ønsker du time? Kontakt oss i dag på telefon 22 21 02 96 eller bestill time online.

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.