fbpx

KOSTHOLD OG TENNER

Kosthold og tenner – gode råd og tips fra tannlegen

Selv om du pusser tenner to ganger daglig og bruker fluor og tanntråd, betyr det noe hva du putter i munnen din. Noen matvarer angriper munnens naturlige bakterieflora og tennenes emalje. Andre matvarer kan bidra til å slipe vekk plakk. Generelt kan vi si at syreskader er et stort problem i Norge, på grunn av stort konsum av fruktjuice, sportsdrikker, brus og godteri. En enkel tommelfingerregel kan være å skylle munnen med vann etter inntak av søtt og surt, dette vil være et godt bidrag til å opprettholde god munnhygiene.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Sukkerfritt kosthold gir tenner uten karies, i alle fall nesten

Sukkerholdig mat og drikke omdannes til syre når det kommer inn i munnen, og syre angriper tannemaljen.

Nå er det ikke bare sukker som gir karies, men sukker er en versting. Vi råder deg til å begrense inntaket av sukker og dessuten følge det gamle tannlegerådet: Spis alt godteriet på én gang! Her kan du lese om hull i tennene (karies).

Småspising er ikke bra, det utsetter tennene for kontinuerlige angrep, og det blir vanskelig for deg å beskytte tennene. Småspising kan gi syreskader på tennene.

Supermat finnes – sunt kosthold og tenner som skinner

Hva gjør mat til supermat for tennene? Jo, den maten som renser munnen er tennenes supermat. Fiberrike produkter, som grønnsaker og knekkebrød, kan bidra til at plakk slipes ned. Generelt sett vil kostholdsråd fra tannlegen og legen være det samme: Spis variert, fiberrikt, sukkerfattig – og drikk vann fra springen når du er tørst.

Er det sant at kalk/kalsium i maten styrker tennene?

Kalk og kalsium er det samme. Mange barn har fått høre at kalk styrker tennene: Drikk melken din!

Mødre og fedre har ikke hatt vitenskapelig belegg for å si dette. Frem til nå. Danske vitenskapsmenn valgte i 2010 å undersøke om det faktisk finnes en sammenheng mellom kalsiumnivå i kroppen og evnen til å beholde hele tannsettet. De fant at kalsiummangel (kalkmangel) rammer tennene. Det var jo ikke så overraskende for mange av oss.

Men overraskende var det, at kalsiummangel slår svært ulikt ut for kvinner og menn. Mens kvinner ser ut for å beholde tennene på tross av kalsiummangel, er menn langt mer utsatt for å miste sine ved samme mangel.

Tannlegens råd er likevel rettet til begge kjønn: Sørg for rikelig tilgang på kalsium, drikk melk og spis kalkholdige grønnsaker.

Våre gode råd om kosthold og tenner får du gratis

Dessverre er det sånn, at selv om du gjør alt riktig kan du få både hull i tennene, soppinnfeksjon i munnen og tannkjøttbetennelse. Derfor er den årlige sjekken hos tannlegen uvurderlig.

Hos oss får studenter 15% studentrabatt, og nye pasienter får 30% rabatt på første undersøkelse. Har du alvorlig tannlegeskrekk, sier du? Kom likevel! Vi gir deg 15 minutter gratis samtaleterapi før du i det hele tatt behøver å åpne munnen. Her finner du vår pris-liste. Og vi skal ta godt vare på deg!

Regn oss med blant de gode vanene dine – kom til årlig kontroll! Kontakt oss i dag på telefon 22 21 02 96 eller bestill time online.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
star