fbpx
Mandag - Fredag 07:00-20:00
Lørdag 10.00 - 15.00
Nedre Rommen 5C,
0988 Oslo (Stovner)

TANNPUSS

Tannpuss – tips fra tannlege og tannpleier gir bedre tannhelse

Tannpuss er viktig. Noen minutters innsats to ganger daglig er nok. Hvis du gjør det riktig, vel og merke. Hver morgen og hver kveld pusser vi tenner. Dette er en helt naturlig del av vår daglige rutine. Vi tenker ikke engang over det. Desto større grunn til å gjøre det riktig! Puss riktig – det gir gevinst:

  • Mindre karies (færre hull)
  • Frisk pust
  • Et friskt smil
  • Kortere tid i tannlegestolen

 

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Riktig tannpuss renser tennene skånsomt for bakteriefilm

God tannhelse er en god forsikring mot tannkjøttsykdom, som periodontitt. Bruk en myk tannbørste. Ikke vær hardhendt! Puss nøye og med korte bevegelser, fra side til side eller roterende. Puss tennenes utside, innside og tyggeflate. Denne to-ganger-daglige pussen fjerner ny bakteriefilm på tennene.

Pusser du riktig, har du gjort den beste tannrensen du kan gjøre. Det vil si, du har gjort den beste tannrensen etter tanntråden. Vi bruker tanntråd før vi pusser tenner. Her kan du lese om bruk av tanntråd.

Etter tannpussen er det lurt å skylle med fluor. Ikke bruk annet munnskyllevann med mindre tannlegen din har rådet deg til det. Det er vitenskapelig bevist at bruk av fluorskyll kan være positivt for munnhygienen.

Og vær nå ikke for rask med tannpussen – puss i minst to minutter, både morgen og kveld.

Riktig tannpuss er ikke hardhendt. Den er skånsom. Velg en tannkost med myk bust.

Ikke puss tennene rett etter inntak av søtt og surt

Puss gjerne tenner før du spiser, men helst ikke rett etterpå. Særlig ikke etter inntak av søtt eller surt. Mat og drikke som gir syreangrep på tennene gjør emaljen mykere. Tannemaljen kan ta skade dersom du pusser tenner umiddelbart etterpå.

Puss, puss, så får du en suss

Trond Viggo Torgersens populære ”Tannpussevisa” har betydd mer for tannpussen i Norge enn mye annet. Karius og Baktus var også viktige for tidlig karies-formidling. (Men de to var i grunnen så søte og likandes, at tanken på å skulle sende dem ut i havet ikke var like opplagt i alle hjem hver kveld.)

De voksne er viktige rollemodeller for barn som skal lære god tannhygiene og riktig rens av tenner. Både instruksjon i riktig teknikk, og det å gå foran som et godt eksempel, vil være avgjørende for barnets læring. Den som lærer god tannhelse som liten, vil som regel beholde gode rutiner for tannrens gjennom hele livet.

Ønsker du å vite mer om barn og tannhygiene? Her finner du ytterligere informasjon om tenner hos barn.

Spør oss om riktig tannpuss når du er hos oss på kontroll – vi vil gjerne gi personlig veiledning.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Tannlegevakt - Vi hjelper deg i dag hvis du har tannverk eller akutte tannproblemer 

PRISLISTE

Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

LES MER OM VÅRE PRISER

LANGE ÅPNINGSTIDER

Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

VÅRE ÅPNINGSTIDER

RENTEFRI DELBETALING

Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

LES MER OM DELBETALING

TANNLEGESKREKK

Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
starclock-omap-markerphone