TANNTRÅD

Tanntråd historisk – fra silketråd til nylontråd

Tanntråd er ingen ny oppfinnelse. Allerede i 1815 anbefalte en tannlege i New Orleans at man skulle bruke silketråd for å gjøre rent mellom tennene. Nå var ikke silketråd tilgjengelig for folk flest, og hvor mange som fulgte tannlegens råd fra starten av er ukjent.  Men allerede i 1882 startet tanntråd-produksjon i Amerika, og den første tanntråden ble patentert i 1898. Nylontråd ble først utviklet i mellomkrigstiden. Dagens tanntråd er vanligvis voksbelagt bomull- eller nylontråd og kan fås med smakstilsetning. I dag får man også kjøpt særlig miljøvennlig tanntråd, som er fullt ut nedbrytbar.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Hvordan bruke tanntråd riktig?

  I dag anbefaler de aller fleste tannleger og tannpleiere regelmessig bruk av tanntråd. Trådens evne til å komme til mellom tenner som står tett i tett er helt unik. Ingen andre redskaper kan konkurrere.

  Riktig bruk innebærer også å velge riktig type – tråden kommer i ulike materialer og tykkelser.

  Spør oss gjerne om råd – vi kan anbefale den tråden du vil ha mest igjen for å bruke.

  Når du skal bruke tråden, drar du først ut en passe lengde. Tvinn tråden fast på begge hender, og surr den så opp på begge pekefingrene. Deretter bruker du pekefingrene til å styre tråden mellom tennene i underkjeven. Sett så tomlene mot tråden, og bruk tomlene til å styre tråden mellom tennene i overkjeven.

  Synes du dette høres innviklet ut, eller har du din egen metode, men synes likevel at det er vanskelig å komme til med tråd? Da kan du vurdere å bruke tanntråd på skaft. Mange synes at skaftet gjør det enkelt å komme til overalt i munnen.

  Bruk av tanntråd ved tannregulering

  Hvis du har tannregulering er det svært viktig at du bruker tanntråd. På apoteket vil du finne tråd som er spesielt beregnet for deg med tannregulering.

  Gode rutiner for bruk av tanntråd

  Rens, puss og skyll. Dette er rekkefølgen for god tannhygiene. Tanntråd er rens. Du starter altså med tråden, fortsetter med tannpussen og skyller tilslutt.

  Tanntråd bør brukes både morgen og kveld. Her kan du lese mer om tannpuss og fluorskyll.

  Kan tanntråd forebygge tannstein?

  God og daglig rengjøring av munnen forebygger tannstein, og vi anbefaler å bruke tråd som en del av denne rengjøringen. Bakteriebelegg får vanskeligere feste i en rengjort munn.

  Skal barn bruke tanntråd?

  Små barn greier ikke å bruke tanntråd selv, men de voksne kan gjøre det. Gjerne helt fra de første tennene viser seg. Trekk tråden forsiktig mellom tennene, særlig der hvor de står tett.

  Større barn bør instrueres i riktig bruk av tanntråd og lære at bruk av tanntråd er en del av den daglige rutinen.

  Her kan du lese mer om tenner hos barn.

  Dette sier forskningen om bruk av tanntråd

  Det er faktisk ikke vitenskapelig bevist at bruk av tråd gir bedre munnhygiene. Likevel vil vi fortsette med å anbefale dette.

  Folk flest skjønner godt at det finnes mange ting som virker, uten at det nødvendigvis er ført vitenskapelig bevis for denne virkningen. Tanntråd er så enkelt i bruk, og dessuten så billig, at vi har ingen motforestillinger mot å fortsette å anbefale det som et daglig supplement til tannpussen.

  I vår verden er bruk av tråd et svært viktig supplement i arbeidet med å hindre uheldige bakteriebelegg i munnen.

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.