TANNHELSE

Tannhelseinfo – tannlegens viktigste informasjon om tannhelse

Vi som arbeider med tannhelse har mye kunnskap vi gjerne vil dele med deg. Små, forebyggende grep i daglige rutiner kan gjøre stor forskjell. I tillegg kan det være nyttig å vite noe om vanlige tannproblemer og hva som forårsaker dem.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Fakta om nordmenns tannhelse

  Nordmenns tannhelse er overveiende god. Utviklingen har vært positiv de siste 30 år og er i samsvar med tilsvarende, positiv utvikling i andre vestlige land.

  Undersøkelser viser at graden av tilfredshet med egen tannhelse varierer noe med demografiske faktorer, som bosted, alder og økonomi. Men vi gleder oss over at stadig flere barn og unge helt unngår karies (hull i tennene). Og vi gleder oss over at de fleste voksne beholder sine egne tenner langt inn i pensjonisttilværelsen. Et økende problem er imidlertid syreskader på tennene, og det er én av årsakene til at vi er sikre på verdien av tannhelseinfo.

  tannhelseinfo

  Generell informasjon om god tannhelse

  Munnen er en del av kroppen vår og skal stelles. Den skal holdes ren, og den naturlige bakteriefloraen bør ikke forstyrres for mye. Det betyr at tannpuss to ganger daglig, bruk av tanntråd og et bevisst kosthold er det aller viktigste vi gjør for tannhelsen vår. Det betyr også at det er en dårlig idé å bruke desinfiserende munnskyllevann rutinemessig. Det vil forstyrre munnens egne prosesser og skal kun anvendes ved behov.

  Her finner du generell informasjon om graviditet og tenner, tenner hos barn og tannstein.

  Både snorking og tanngnissing kan være uheldig for tannhelsen din

  Er du en snorker? Eller gnisser du tenner natten gjennom og våkner med ømme kjever? Ingen av delen er bra, og begge deler kan vi hjelpe deg med. Her finner du tannhelseinfo relatert til snorking og tanngnissing.

  Informasjon om vanlige tannhelseproblemer

  De fleste mennesker har av og til et tannproblem. Hvis du googler på mistanke, finner du mye informasjon her på sidene våre. Deretter synes vi at du skal ringe oss for å få en time. Smått eller stort – det er tannlegen som er best kvalifisert til å definere hvilken behandling som er optimal for nettopp ditt tannproblem.

  Tror du at du kan ha hull i en tann? Opplever du ising når du spiser eller drikker? Mistenker du at du har dårlig ånde? Har du én eller flere  gule, misfargede tenner?

  Munntørrhet er et veldig vanlig problem med en lang rekke mulige årsaker. Munntørrhet – eller xerostomi på fagspråket – er ikke en sykdom i seg selv. Det er underliggende årsak(er) som bestemmer hva som er relevant behandling.

  Munnsår kan behandles av tannlegen

  Både leger og tannleger kan mye om munnsår, og du er i trygge hender uansett om du velger tannlege eller lege.

  Tannhelse og kronisk tannsykdom

  Tannhelse er aldri viktigere enn når du faktisk har et kronisk tannproblem. Periodontitt (pyrea) kan i dag ikke helbredes. Behandlingen er lindrende og søker å hindre videre utvikling. Hva du selv gjør av tannpleie til daglig er helt avgjørende, og derfor kan det være en god idé å lese vår informasjon om periodontitt og pyrea-behandling.

  NB! Betennelse i tannkjøttet er vanligvis ikke periodontitt, men derimot gingivitt – en akutt tilstand som vi behandler. Gingivitt er ikke kronisk, og du blir helt fin igjen.

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.