fbpx

TANNHELSEINFORMASJON

Tannhelseinfo – tannlegens viktigste informasjon om tannhelse


Vi som arbeider med tannhelse har mye kunnskap vi gjerne vil dele med deg. Små, forebyggende grep i daglige rutiner kan gjøre stor forskjell. I tillegg kan det være nyttig å vite noe om vanlige tannproblemer og hva som forårsaker dem.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Fakta om nordmenns tannhelse

Nordmenns tannhelse er overveiende god. Utviklingen har vært positiv de siste 30 år og er i samsvar med tilsvarende, positiv utvikling i andre vestlige land.

Undersøkelser viser at graden av tilfredshet med egen tannhelse varierer noe med demografiske faktorer, som bosted, alder og økonomi. Men vi gleder oss over at stadig flere barn og unge helt unngår karies (hull i tennene). Og vi gleder oss over at de fleste voksne beholder sine egne tenner langt inn i pensjonisttilværelsen. Et økende problem er imidlertid syreskader på tennene, og det er én av årsakene til at vi er sikre på verdien av tannhelseinfo.

tannhelseinfo

Generell informasjon om god tannhelse

Munnen er en del av kroppen vår og skal stelles. Den skal holdes ren, og den naturlige bakteriefloraen bør ikke forstyrres for mye. Det betyr at tannpuss to ganger daglig, bruk av tanntråd og et bevisst kosthold er det aller viktigste vi gjør for tannhelsen vår. Det betyr også at det er en dårlig idé å bruke desinfiserende munnskyllevann rutinemessig. Det vil forstyrre munnens egne prosesser og skal kun anvendes ved behov.

Her finner du generell informasjon om graviditet og tennertenner hos barn og tannstein.

Både snorking og tanngnissing kan være uheldig for tannhelsen din

Er du en snorker? Eller gnisser du tenner natten gjennom og våkner med ømme kjever? Ingen av delen er bra, og begge deler kan vi hjelpe deg med. Her finner du tannhelseinfo relatert til snorkingog tanngnissing.

Informasjon om vanlige tannhelseproblemer

De fleste mennesker har av og til et tannproblem. Hvis du googler på mistanke, finner du mye informasjon her på sidene våre. Deretter synes vi at du skal ringe oss for å få en time. Smått eller stort – det er tannlegen som er best kvalifisert til å definere hvilken behandling som er optimal for nettopp ditt tannproblem.

Tror du at du kan ha hull i en tann? Opplever du ising når du spiser eller drikker? Mistenker du at du har dårlig ånde? Har du én eller flere  gule, misfargede tenner?

Munntørrhet er et veldig vanlig problem med en lang rekke mulige årsaker. Munntørrhet – eller xerostomi på fagspråket – er ikke en sykdom i seg selv. Det er underliggende årsak(er) som bestemmer hva som er relevant behandling.

Munnsår kan behandles av tannlegen

Både leger og tannleger kan mye om munnsår, og du er i trygge hender uansett om du velger tannlege eller lege.

Tannhelse og kronisk tannsykdom

Tannhelse er aldri viktigere enn når du faktisk har et kronisk tannproblem. Periodontitt (pyrea) kan i dag ikke helbredes. Behandlingen er lindrende og søker å hindre videre utvikling. Hva du selv gjør av tannpleie til daglig er helt avgjørende, og derfor kan det være en god idé å lese vår informasjon om periodontitt og pyrea-behandling.

NB! Betennelse i tannkjøttet er vanligvis ikke periodontitt, men derimot gingivitt – en akutt tilstand som vi behandler. Gingivitt er ikke kronisk, og du blir helt fin igjen.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

 

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

 

Profesjonell tannbleking med tilpassede blekeskinner, 2995 kr

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
star