GRAVIDITET OG TENNER

Graviditet og tenner – spørsmål ofte stilt av gravide kvinner

Kan jeg få bedøvelse, selv om jeg er gravid? Hva med røntgen? Bør gravide i det hele tatt gå til tannlegen? Tannbehandling er trygt – også når du er gravid Ingen tannbehandling er farlig for gravide, verken for mor eller barn. Du kan trygt gå til ordinær kontroll hos tannlegen. Og skulle du få et problem med en tann kan vi løse det, også når du er gravid.

kundetilfredshet på rommen tannlegesenter

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Amin Fadakar

Daglig Leder, Odontologisk ansvarlig, Tannlege, MNTF (Medlem av den Norske Tannlegeforening).
Utdanning:Tannlege, Utdannet ved universitetet i Malmø, Sverige, år 2010. Godkjent spesialkompetanse i implantatprotetikk.
Les mer om Amin.

Latest posts by Amin Fadakar (see all)

  Tenner og tannproblemer er ofte en kilde til bekymring hos gravide

  Tannbehandling utgjør ingen risiko for barnet. Det er helt trygt å oppsøke tannlege under graviditet, men du skal alltid fortelle tannlegen at du er gravid.

  Tannlegen vet at gravide kan være labile og vil unngå behandling som kan medføre stress og bekymring.

  graviditet-tenner

  Kan gravide få smertestillende hos tannlegen?

  Ja, tannlegen kan gi smertestillende selv om du er gravid. Igjen er det viktig at du forteller tannlegen at du er gravid. Ellers bør smertestillende generelt unngås under graviditeten.

  Kan gravide få bedøvelse hos tannlegen?

  Gravide kan få lokalbedøvelse hos tannlegen på lik linje med andre. Dette er helt trygt, både for den gravide og for fosteret. Når de fleste tannleger likevel er tilbakeholdne med bruk av bedøvelse under graviditet, skyldes det ganske enkelt at man ikke ønsker å utsette gravide for stress og bekymring.

  Kan fosteret ta skade ved røntgen av munnen?

  Røntgen hos tannlegen skader ikke fosteret. Likevel vil de fleste tannleger unnlate å utsette gravide for røntgen – ikke fordi det er farlig for fosteret, men fordi man ikke ønsker å utsette gravide kvinner for noe som kan gi grobunn for bekymring.

  Graviditet og tenner: Røntgen er ikke skadelig men utføres vanligvis ikke på gravide kvinner.

  Får gravide gratis tannlegebehandling eller rabatt?

  Du har kanskje hørt det gamle munnhellet ”hvert barn koster kvinnen en tann”? I gamle dager trodde man nemlig at fosteret trakk kalk ut av kvinnens tenner. Det stemmer ikke. Men det stemmer faktisk at gravide kvinner tidligere hadde rett til en gratis undersøkelse hos tannlegen. Sånn er det ikke i dag, og vi har dessverre ingen spesielle rabatter å tilby gravide. Her kan du se vår prisliste.

  Gravide skal være ekstra oppmerksomme på tennene sine

  Det skjer mange forandringer i en gravid kropp. Hormonbalansen endres, matpreferansene endres og noen plages av kvalme og oppkast.

  Alle disse kroppslige endringene kan gjøre at immunforsvaret reagerer annerledes på bakterier enn før graviditeten. Gravide kan altså ha en noe økt risiko for tannproblemer. Oppkast under graviditeten vil medføre økt syreangrep på tennene.

  Vi oppfordrer alltid våre gravide pasienter til å ta spesielt godt vare på tennene sine under graviditeten.

  Tannproblemer kan ofte være en kilde til bekymring hos gravide kvinner. Er du gravid og bekymret for et tannproblem? Kontakt oss i dag på telefon 22 21 02 96, vi skal ta godt vare på deg!

  Kontakt oss idag!


  Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


  Henvendelse / Spørsmål / Annet:

  Alle våre tilbud


  30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

  Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

  15 % studentrabatt hos allmenntannlege

  Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

  Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

  Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

  Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

  Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

  Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger.Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

  Ring oss hvis du
  trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis
  samme dag som du tar
  kontakt med oss.

  Ring oss hvis du trenger akutt tannlege!

  Vi hjelper deg vanligvis samme dag som du tar kontakt med oss.

  PRISLISTE

  Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

  LANGE ÅPNINGSTIDER

  Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

  RENTEFRI DELBETALING

  Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

  TANNLEGESKREKK?

  Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.