fbpx

HULL I TENNENE

Vi reparerer hull i tennene (karies) skånsomt

Både manglende renhold av tenner, et kosthold som belaster tannemaljen og for lite fluor kan forårsake hull i en tann. Munntørrhet kan også forårsake hull i tenner. Vi anbefaler god tannhygiene, et kosthold som ikke unødig belaster tannemaljen og jevnlig kontroll hos tannlege. Vi gir deg smertefri reparasjon av hull i tennene – og vi gjør minst mulig! Lokalbedøvelse brukes rutinemessig.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Symptomer ved hull i tennene

Ising eller smerter kan være tegn på hull. Men ofte vil ikke små hull gi symptomer. Kontroll hos tannlegen avdekker ofte hull før du selv er klar over at noe er galt.

hull-i-tennene

Sterk tannsmerte – må jeg rotfylle?

Hvis et hull i en tann har fått være i fred lenge, kan det tenkes at det har blitt så stort at tannens nerve ligger åpen for bakterier. Hvis nerven er betent vil det gi sterke smerter.

Veldig store hull i tennene kan trenge rotfylling, og det er virkelig ingenting å vente med. Ring oss nå på telefon 22 21 02 96 – Du får time på dagen!

Karies kan gi dårlig ånde

Selv et minimalt bakteriebelegg i et lite hull kan gi deg dårlig ånde. Bakterier får lett feste når emaljen er skadet. Dårlig ånde kan ofte fjernes av tannlege eller tannpleier med relativt enkle grep.

Behandling av hull i tennene

Tidligere var det vanlig å bore mye, selv ved små hull i tennene. I dag har vi bedre metoder og all reparasjon er skånsom og smertefri. Lokalbedøvelse tilbys rutinemessig, men mange trenger ikke bedøvelse for små tannreparasjoner.

Behandlingen ved hull i tann er å fjerne ødelagt tannsubstans, for deretter å fylle igjen.

hull-i-tennene

Behandling av begynnende hull i tann

Et begynnende hull i en tann kan ofte være synlig for det blotte øye som en hvit prikk. Tannlegen ser begynnende hull på røntgenbildet.

Begynnende hull i tann trenger som regel ikke behandling hos tannlege, men tannlegen vil gi deg råd som forhindrer at hullet utvikler seg videre. Riktig behandling kan reversere tilstanden og gjøre at emaljen heles.

Forebyggende behandling av hull i tennene

Tannlegen fjerner plakk og gir råd om fluorbehandling, bruk av tanntråd osv. Dette er god forebyggende behandling. Øvrig forebygging er det du selv som står for. Friske mennesker med gode rutiner for munnhygiene har som regel god tannhelse.

Hull i tennene hos barn

En undersøkelse utført av Det odontologiske fakultet i Oslo har kartlagt kariesforekomsten blant 3-åringer i Oslo, og funnet at den er betydelig.

Små barn har ofte belegg på tennene i form av plakk, og det er svært viktig at forebyggende behandling startes. For mer informasjon, se vår informasjonsside tenner hos barn.

Mistenker du at barnet ditt har hull i en tann? Kontakt oss i dag på telefon 22 21 02 96 eller bestill time online.

Hull i tennene når du er gravid

Tannbehandling innebærer ingen risiko for gravide kvinner. Verken kvinnen eller fosteret vil ta skade. Men du skal alltid gjøre tannlegen oppmerksom på at du er gravid. Her kan lese hvorfor og finne ytterligere informasjon om graviditet og tenner.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
star