fbpx
Mandag - Fredag 07:00-20:00
Lørdag 10.00 - 15.00
Nedre Rommen 5C,
0988 Oslo (Stovner)

MISFARGEDE TENNER

Misfargede tenner: Drømmen om kritthvite smil

Alle vil ha hvite tenner, og vi kan hjelpe de aller fleste! Hvite tenner er godt innenfor rekkevidde med våre vel utprøvde behandlingsmetoder. Vi behandler både dyp og overfladisk misfarging med godt resultat. Ofte kan misfargede tenner blekes hvite. Tannlegene våre utfører tannbleking. Vår tannbleking kan foregå på tannlegekontoret eller som hjemmebleking. Uansett trygt og kontrollert av tannlegen din.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Misfargede tenner kan ha mange årsaker

Tannens ytterste lag er emaljen. Innenfor ligger dentinet. Emaljen er mer eller mindre gjennomsiktig, og derfor vil fargen på dentinet i stor grad bestemme hvilken tannfarge du ender opp med. Svært gjennomsiktig emalje og veldig gult dentin vil gi en gul tann.

Behandlingsmessig skiller vi  ofte mellom misfarging i tannens overflate og misfarging dypere inne i tannen.

misfargede-tenner-tannlege

Misfargede tenner hos barn

Barn kan ha et såkalt barnebelegg – det vil si et mørkt bakteriebelegg i overgangen mellom tann og tannkjøtt. Dette belegget kan – og bør – pusses bort jevnlig. Barnebelegg forsvinner etterhvert som barnet blir større. Barn kan også ha misfargede tenner på grunn av inntak av mat og drikke med mye fargestoff. Eksempler kan være lakris, te og cola. I tillegg kan enkelte medisiner gi misfarging av tenner. Dette gjelder for eksempel medisiner som brukes ved allergi eller astma, samt tetracykliner.

Se også vår side tenner hos barn – om melketenner, nye tenner, gule tenner og løse tenner.

Snus, kaffe, rødvin og røyking kan gi misfargede tenner

Inntak av fargesterk mat og drikke kan gi misfargede tenner. Rødvin er et godt kjent eksempel. Kaffe også. Ungdommen bør passe seg for snus – snus vil gi misfarging av tenner. Sigaretter også.

Hovedregelen er at den som ønsker å bevare sitt naturlige, hvite smil bør holde seg unna daglig inntak av svært fargesterk mat og drikke.

Tenner misfarget av Cordosyl

Cordosyl er en antiseptisk munnskyllevæske med bivirkninger, blant annet misfarging av tenner. Cordosyl er reseptfri, men bør brukes i samråd med tannlegen din. Antiseptisk munnskyllevæske skal ikke brukes over lang tid, med mindre dette er avtalt med tannlege.

Tenner misfarget av antibiotika

Enkelte typer antibiotika er kjent for å gi gule tenner, særlig hos barn. Tetracykliner kan gi misfarging, mens penicillin ikke vil gjøre det. Spør oss gjerne om råd ved bruk av antibiotika.

Hvilken tannkrem gir det hviteste smilet?

Det er en utbredt misforståelse – godt hjulpet av tannkremreklame – at tenner kan pusses hvite. En akutt, rent overflatisk misfarging kan selvfølgelig fjernes med tannkrem. Men gule tenner blir ikke hvitere av skuring med tannkosten. Kraftig børsting, kanskje også med tannkrem som inneholder slipemidler, kan skade tannemaljen. Det vil i så fall virke mot sin hensikt og kunne gi ytterligere misfarging av tennene.

Spør oss om råd – ring 22 21 02 96 – vi gir deg smilet tilbake!

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Tannlegevakt - Vi hjelper deg i dag hvis du har tannverk eller akutte tannproblemer 

PRISLISTE

Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

LES MER OM VÅRE PRISER

LANGE ÅPNINGSTIDER

Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

VÅRE ÅPNINGSTIDER

RENTEFRI DELBETALING

Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

LES MER OM DELBETALING

TANNLEGESKREKK

Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
starclock-omap-markerphone