fbpx
Mandag - Fredag 07:00-20:00
Lørdag 10.00 - 15.00
Nedre Rommen 5C,
0988 Oslo (Stovner)

SYRESKADER PÅ TENNENE

Syreskader på tenner kan behandles

Vi ønsker først og fremst å understreke at den aller viktigste behandlingen mot syreskader på tenner er forebyggende. Har du syreskader på tennene, vil vi forsøke å kartlegge hva årsaken til disse skadene kan være. Bare slik kan vi hindre videreutvikling av syreskadene. Alvorlige syreskader vil behøve omfattende behandling hos tannlege. Tegn på syreskader kan være ising i tennene, synlige sår i emaljen, synlig slitt emalje og matte tenner med gule felt.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Årsaker til syreskader på tenner

Syreskade heter dental erosjon på fagspråket og oppstår som følge av at tannemaljen utsettes for gjentatte/langvarige syreangrep. Syreangrep kan komme fra inntak av syreholdig væske, som for eksempel juice og brus, eller fra magesyre ved oppkast.

Behandling av syreskader på tenner

Vi behandler syreskader på ulike måter avhengig av hvor alvorlig skaden er. Alvorlig syreskade krever omfattende behandling, for eksempel påsetting av skallfasett.

Vi anbefaler jevnlig kontroll hos tannlege for å unngå at syreangrep får utvikle seg til alvorlige syreskader.

Hvordan forebygge syreskader på tenner

Nyere studier viser at enkelte fluorforbindelser muligens kan gi beskyttelse mot syreskader. Dette er imidlertid ennå ikke verifisert forskning. Tannlegene våre følger nøye med på ny, relevant forskning og vil ligge i forkant med gode, nye metoder.

Dette kan du selv gjøre for å forebygge syreskader:

  • mindre sitrusfrukt, juice og brus – mer melk, te og vann
  • ikke småspis, og drikk rikelig når du drikker (ikke litt hele tiden)
  • skyll munnen med vann etter inntak av syreholdige produkter
  • bruk av sugerør skåner tennene
  • ikke puss tenner rett etter et syreangrep
  • bruk en myk tannkost og skyll daglig med fluor

Syreskader på tenner hos barn

Brus, juice og sportsdrikk er verstinger for barnas tenner og kan gi syreskader. Det er god forebyggende behandling å venne barnet til å skylle munnen med et glass vann etter inntak av syreholdig væske.

 

Her kan du lese mer om tenner hos barn.

Refusjon fra Helfo (tidligere NAV) ved syreskader

Helfo kan gi refusjon ved alvorlig tannslitasje, også som følge av syreangrep. Her kan se vår pris-liste og informasjon om refusjon fra Helfo. Spør oss om råd, vi hjelper deg med å søke refusjon.

Vi anbefaler jevnlige kontroller hos tannlege, det er forebygging i praksis.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Tannlegevakt - Vi hjelper deg i dag hvis du har tannverk eller akutte tannproblemer 

PRISLISTE

Med oss får du det aller beste tannhelsetjenester til rimelige priser. Et besøk til tannlegen trenger ikke å være så dyrt som mange tror. I tillegg kan våre pasienter få økonomisk støtte fra Helfo og Nav, noe som gjør behandlingen enda billigere. Om du ønsker delbetaling og finansiering, har vi gode avtaler.

LES MER OM VÅRE PRISER

LANGE ÅPNINGSTIDER

Om du bare er nysgjerrig, vil bytte tannlege, ønsker mer kunnskap om tannhelse, har akutte problemer, er engstelig for tannlegebesøk eller vurderer nye eller flere tenner. Da har du kommet rett, vi kan hjelpe deg med kort ventetid og har lange åpningstider. Tannlegevakten er åpen for akuttbehandling! Velkommen!

VÅRE ÅPNINGSTIDER

RENTEFRI DELBETALING

Vi tilbyr delbetaling for våre pasienter sammen med Cresco. Vi kan tilby en helt rentefri delbetaling over 4 mnd eller 12 mnd. Vi har også direkte oppgjør med Helfo og kan derfor tilby rimeligere tannbehandling om du har krav på støtte. Våre tannleger vil vurdere om du har krav på refusjon fra Helfo.

LES MER OM DELBETALING

TANNLEGESKREKK

Har du smerte eller andre problemer i munnen og tennene, men ikke tør å besøke tannlegen? Våre tannleger har den erfaring og kunnskapen som trengs for å hjelpe deg med tannlegeskrekk. Vi tilbyr derfor gratis konsultasjon om tannlegeskrekken din i et avslappet og trygt miljø.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
starclock-omap-markerphone