fbpx

TANNGNISSING

Tanngnissing kan gi hodepine og ømme kjever

Våkner du med stiv nakke, hodepine, ømme tenner eller ømhet i kjeve? Det kan skyldes at du gnisser tenner om natten. Tanngnissing kan også medføre økt slitasje på tennenes emalje. På fagspråket heter tanngnissing bruxisme og defineres som en somatoform lidelse. Det vil si at bruxisme/tanngnissing kjennetegnes ved sine symptomer, og uten at legemlig sykdom kan påvises som årsak. Tanngnissing kommer i mange varianter. Mens noen gnisser nesten lydløst, kan andre lage lyder som er mye høyere enn de kan greie i våken tilstand. Det er kanskje unødvendig å påpeke at sistnevnte variant også kan være noe av en prøvelse for et samliv.

Rommen Tannlegesenter har 4,9/5 kundetilfredshet på Legelisten og 4,8/5 på Google. Det er vi veldige stolte av!

Tanngnissing hos barn og voksne – prøv bittskinne!

Tanngnissing er i høyeste grad et vanlig problem, både blant barn og voksne, og vil ofte medføre helseplager. Bittskinne er en god løsning – vi hjelper deg!

Årsaker til tanngnissing

Hvis noen sier til deg at du skal bite tennene sammen, mener de det vanligvis at du skal holde ut og prestere ditt ytterste – altså i overført betydning! Problemet er at påkjenninger noen ganger får oss til å bite tennene sammen, helt bokstavelig.

Gnisser du tenner på dagtid er du ganske sikkert stresset. Vi har også godt belegg for å anta at både stress og sykdom kan medføre nattlig tanngnissing. Men utover dette vet vi foreløpig ganske lite om årsaken til at mennesker gnisser tenner – faktisk tror vi at det gjelder så mange som 10-12% av befolkningen.

Bittskinne mot tanngnissing

Ja, det virker! Har du allerede en snorkeskinne kan den faktisk også brukes som bittskinne (men ikke omvendt). Spør oss gjerne om råd!

Hva er en bittskinne?

En bittskinne er en spesialtilpasset, ortopedisk plate som settes utenpå tennene i overkjeven. Bittskinnen demper muskelaktiviteten og avlaster kjeve- og tyggemuskulatur. Slik balanseres og stabiliseres bittet. Skinnen beskytter tennene mot unødig slitasje og hindrer stivhet i nakke og hodepine som følge av tanngnissing.

Vi legger stor vekt på å informere hver enkelt av våre pasienter om hvilke forventninger man kan ha til bruk av bittskinne. Du kan stole på oss, vi selger deg ikke katta i sekken!

Pris på bittskinne

Pris på bittskinne er kroner 2150 etter refusjon fra Helfo og inkluderer alt arbeid frem til du har den ferdige bittskinnen. Her kan du se vår pris-liste.

Tanngnissing gir refusjon fra Helfo (tidligere NAV)

Store tannskader på grunn av tanngnissing gir rett til refusjon fra Helfo. Smerter i tyggemuskulatur og sykdom i kjeveledd som følge av tanngnissing gir også rett til refusjon fra Helfo. Du behøver ikke å legge ut for kostnader som vil bli refundert, dette går direkte mellom oss og Helfo. Vi hjelper deg, også med utfylling og innsending av skjema.

Tanngnissing kan også behandles med botox

Enkelte undersøkelser viser at injeksjon med botox i kjevemuskulatur reduserer tanngnissing. Botox virker kortvarig bevegelseshemmende. Dette er imidlertid ny forskning og ikke en vanlig behandling i Norge. Vi kan vurdere botox ved behov for kontroll av kjevemuskulatur.

Har du spørsmål? Ønsker du konsultasjon hos en av våre dyktige behandlere? Kontakt oss i dag på telefon 22 21 02 96 eller bestill time online. Gratis konsultasjon ved forespørsler om botox-behandling.

Kontakt oss idag!


Velkommen til Rommen Tannlegesenter. Kontakt oss i dag! Fyll gjerne ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg. Du kan også kontakte oss på telefon 22 21 02 96 eller bestill en ledig time online i tannlegens timebok direkte.


Henvendelse / Spørsmål / Annet:

Alle våre tilbud


30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter hos allmenntannlege

Etter undersøkelsen mottar du et skriftlig tilbud på eventuell videre behandling. Klikk her for å lese mer om første besøket hos tannlegen.

15 % studentrabatt hos allmenntannlege

Ved gyldig studentbevis får studenter rabatt på alle behandlinger. Du er selv ansvarlig for å vise frem studentbeviset vid enhver behandling.

Tannbleking 1.250 kr per kjeve.

Profesjonell tannbleking med hjelp av tilpassede blekingskinner gir det beste resultatet.

Gratis samtaleterapi ved tannlegeskrekk (15 minutter)

Samtal om tannlegeskrekk er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Gratis konsultasjon ved tannimplantat (15 minutter)

Samtal om tannimplantat er med en av våre allmenntannleger. Tilbudet gjelder ikke med våre tannlegespesialister.

Rommen Tannlegesenter AS

Nedre Rommen 5C
0988 Oslo
Tel:
22 21 02 96
E-post:
post@rommentannlegesenter.no
Åpningstider:
Man – Fre 07-20
(Lør 10-15)
star