30 % rabatt på undersøkelse av nye pasienter
 

15% studentrabatt på all behandling

Har du tannlegeskrekk? Gratis konsultasjon

Tannimplantat? Gratis konsultasjon

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Har du mistet en fylling?

Det er mange ulike måter å miste eller å få skadet en fylling på. En av årsakene kan være hull (karies) under de gamle fyllingene. En annen er at fyllingen har blitt utsatt for stor belastning. Av og til kan en kjenne isning i fra tannen, når fyllingen løsnet. Det er viktig at du da omgående kontakter din tannlege/tannlegevakt for å få en akutt time.

Ved akuttbesøket undersøkes tannen av din tannlege/tannlegevakt. Om skaden er liten kan tannen repareres med en ny fylling og med god prognose for et godt og varig resultat. Dette er også det rimeligste alternativet, rent økonomisk.

Om skaden er stor og omfattende, bør andre behandlingsalternativ vurderes, f. eks. tannkrone eller porselensinnlegg. En kan fremdeles på større tannskader, prøve med tannfylling, men prognosen for et godt og varig resultat er ikke like god som med tannkrone/porselensinnlegg.

Er det virkelig ille, kan en mistet fylling forårsake nerveskader og også rotskader på tanna. Da er rotfylling og også fjerning av hele tannen aktuelt. Alternativet for å erstatte tannen er f. eks. en tannbro eller tannimplantat. Les mer om tannfylling.

mistet_fylling

Tv: mistet fylling / Th: reparet med ny fylling